Welcome

BEWARE! English rosak digunakan disini.

clicky..clicky..

~Eternity Love~

Daisypath Anniversary tickers

puteri satu

Lilypie First Birthday tickers

puteri dua

Lilypie First Birthday tickers

DuniaDino

Daisypath Happy Birthday tickers

12.12.11

kepak ayam boleh menyebabkan wanita kena kanser rahim ? yeke????


Assalamualaikum. Salam Sejahtera. Hi. -smile- :)

Assalamualaikum....
Saya terbaca tentang ini ketika online~ info dari  Informasikini. tapi betul ke wanita yang banyak makan kepak ayam boleh dapat kanser? kanser rahim?? Oh Mai....~ jom baca ni sat.

Kisah Benar, Seorang rakan baru-baru ini mempunyai ketumbuhan dalam rahim, dan dia menjalani pembedahan untuk membuang sista tersebut. Sista yang dikeluarkan adalah dipenuhi dengan darah yang berwarna gelap.

Dia menyangka bahawa dia akan pulih selepas pembedahan tetapi jangkaannya salah. Ketumbuhan berlaku hanya beberapa bulan kemudian. Beliau bergegas turun ke pakar sakit puan itu untuk bertanyakan masalahnya. Semasa rundingan, doktor bertanya soalan yang memeranjatkan beliau.

Doktor bertanyakan adakah dia adalah seorang pengguna yang kerap memakan kepak ayam dan dia menjawab ya, tertanya-tanya tentang bagaimana, dia tahu tabiat makannya. Sebenarnya pada hari ini ayam disuntik dengan steroid untuk mempercepatkan pertumbuhan mereka supaya keperluan masyarakat ini dapat dipenuhi. Keperluan ini adalah tidak lain daripada keperluan untuk makanan.

Ayam-ayam yang disuntik dengan steroid biasanya disuntik di leher atau kepak. Ini disebabkan di tempat-tempat ini bahawa kepekatan tertinggi steroid wujud. Steroid ini telah menyebabkan kesan ke atas badan kerana ia mempercepatkan pertumbuhan.

Ia mempunyai kesan yang lebih berbahaya dalam kehadiran hormon wanita, ini membawa kepada wanita yang lebih cenderung untuk pertumbuhan sista yang di dalam rahim. Oleh itu, saya menasihati orang di luar sana untuk melihat diet mereka dan juga mengurangkan kekerapan mereka memakan kepak ayam.

informasikini.com
takutnya.... tapi betul ke??? betul kot....
OH NO !!! kepak ayam is the most best part nak gonyang-gonyang laaaaa....

baidewei, ayam2 sekarang ni boleh dikatakan BUKAN kepak je yang membahaya, bahagian lain pun sama bahayanya. semua nak suntik2. ishhh....

frust.

JOM MAKAN AYAM KAMPUNG.

Terima Kasih. Thanks. Syukran. Gracias. any comment? :)

2 orang komen:

J.Syazwana said...

betul !
sebab tuh now kene kurangkan makan ayam. hehe

makan ikan lagi sihat :)

dino said...

agak2 ikan ada kena suntik x? hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...