Welcome

BEWARE! English rosak digunakan disini.

clicky..clicky..

~Eternity Love~

Daisypath Anniversary tickers

puteri satu

Lilypie First Birthday tickers

puteri dua

Lilypie First Birthday tickers

DuniaDino

Daisypath Happy Birthday tickers

21.6.11

langgar peraturan UIA


Assalamualaikum. Salam Sejahtera. Hi. -smile- :)

dah banyak kali je langgar sebenarnya. cuma tak tertangkap.



TAPI !

tadi nasib baik tak terkantoi.

*padahal semua orang buat je.

"dulu kecik2 selalu kencing dalam seluar. dahtu sekarang kenapa x kencing dalam seluar je? kan semua orang buat.....", mat luthfi.

sebenarnya jalan around UIA ni sehala sahaja. masalah la bagi mereka yang kelasnya dekat tapi menghala ke kanan. nak tak nak kena ke kiri jugak.


bak kata sorang kawan, "junction kat uia ni, even kita bagi signal ke kanan, kita still boleh ke kiri. orang x akan marah".

malas nak cerita banyak. tengok ni.....:



bulat merah kecik tu mahallah eden... mahallah means hostel. kelas eden dekat je... tu je... yg bulat merah besor tu...

tapi, using 'skema' way kat uia, tengok tu, laluan merah tu.... ni kalau buh minyak motor rm5, 3 hari habis la ni.... thanks to WCP yang x makan banyak minyak.

so nak jimat masa, g kelas pun asyik lewat je, kami gunakan laluan ALTERNATIF haram. yang warna hijau tu. tu pun lalu pedestrian. motor sahaja... kereta x muat la.

tu pun tadi dah NAK NAK terserempak dengan pakcik guard. cuak la weyyyyyyyy...... nasib baik control macho. kecikkan badan bengkokkan tulang belakang.

kalau xde motor, kitorang jalan kaki. guna jalan berwarna kuning. penat sikit sebab kena turun nak tangga BATU CAVES beranak 221. tu yang bulat warna ungu tu.




jauh kan jalan nak ke kelas? tapi semua tu no hal. sekarang tengok pulak jalan SALAHUDDIN SAHAJA. laluan ungu-biru tu adalah jalan besar so-called. nak ke block eden, punya la kena pusing jauuuuuuh. dah la berbonggol-bonggol. hahaha.

laluan biru tu yang digunakan sekarang. tapi sebenarnya ada je jalan lain. yang line ungu tu haaaaaa..... tapi pintu pagarnya itu tak dibuka. terima kasih semua.


ok. dan ini !

masa baca dulu beberapa orang je yang like. sekarang.... nah kau.

1368 yg like nyah.... ramainya. bangga mek jadi ore klate. sebab yang empunya cerita ni ore klate. haha


baiklah. masa untuk berehat. esok nak JALAN JAUH nak g kelas.

wassalam~
Terima Kasih. Thanks. Syukran. Gracias. any comment? :)

4 orang komen:

NJihe.am said...

salam akak* akak uia mana yup?

dino said...

uia gombak dik.. :)

Cik ___At said...

salam akak , akak mahallah Salahuddin ke . nak tanye ,, memang jalan semua one way je ke ?? biar betul , habis tu nak kena pusing jauh-jauh ke even kelas dekat ??????

dino said...

WSLM cik_At, haah mahallah salahuddin. semua 1 way. kalau jalan kaki x kira la 1 way tu haha. kalau ngan motor ok la x lama sangat nak pusing. kalau ngan kereta, azab sikit la dengan slow bonggol lagi, jalan sempit lagi kereta parking tepi jalan, nak cari parking lagi, so conclusion, gunalah bas uia yang macam chipsmore kejap ada kejap xde..kikiki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...