Welcome

BEWARE! English rosak digunakan disini.

clicky..clicky..

~Eternity Love~

Daisypath Anniversary tickers

puteri satu

Lilypie First Birthday tickers

puteri dua

Lilypie First Birthday tickers

DuniaDino

Daisypath Happy Birthday tickers

9.1.11

m16 vs revolver kepunyaan kami


Assalamualaikum. Salam Sejahtera. Hi. -smile- :)

assalamualaikum... hari ni (semalam sebenarnya) our first training. semua bersemangat berkobar2. but me, husna n dawana jadi VIP okay.... xpayah masuk baris. hahahaa... n now, saya nak cerita ttg kawan2 saya yakni dak2 suksis yang jakun main pistol dan senapang hari ni. hahaha. ok entry ni panjang sbb saya nak cerita sorang2. suka hati ko la nak baca ke x. hahaha.

ok mulakan dengan brothers.nampaknya semua bersemangat kental mata pinar2 bersinar2 nampak m16 n revolver. hahakk...

our leader, ahyen aaa..... dia ni lagak dia cool jep. padahal %^&*. hahaha... xde2. pelik bila tgk dia  xpakai spek tadi. pakai lensa sentuh lah tooo... pahtu dia makan BANYAK!! time rehat kitorang g makan kat farouq, bukan main bersemangat dia kunyah makanan. hahahahhahahahaha. ah yen aaaaa.... suka sangat dia sebot perkataan SQUAD! hihi. faham..faham.. tapi tabik ah..time latihan menembak dia yakin gila... syabas2. hehe

then aku tertarik ngan KHUBAIB. hahahahahhaa. kenapa? sbb, hahahahhaa. dia gila. sangat gila. gila pistol. ada ka patut dia soorang pegang 5,6 kali m16... kesian kat shahir n ucop. haha... btw, rambut dia lawa ouh. ada jambul. hahaha. jangan marah khubaib aum... heheh. dah ah, malas nak cakap pasal hang. hang suka buli aku.

seterusnya aku memang nak gelak guling2 r kalo tgk budak poyo sorang ni. nama dia ruzai... tapi kalo loghat utagha jadik ruzayaq kot... haha. lawa ouh!!! dia ni poyo dia poyo yang mampus x leh blah. kalo lawan ngan mangkuk hayun pun dia lagi terer r bab wat muka innocent. hahaha. tapi ada marka plak..aikkk.... hensem lah toooo.... nak bajet sasaran sampai pipi BERGETAR2.. hahaha. kalo la boleh rakam. aku x tau knapa org kata lelaki ni garang. hang garang ka ruzai? hahahaa...xleh terima kenyataan ko garang. rasa cam nak pukul guna straw je. haha. k habis.

pasal nizam pun aku nak gelak gak. start dr awal sampai akhir, memang nak gelak je keje aku. haha. bayangkan, dia explain ttg KENAPA ORG2 AFRIKA HITAM N RAMBUT KERINTING GULUNG2?? hahahahhahaa. jawapan dia kalo korang nak tau, tanya la dia sndri. sumpa aku rasa cam jantung tercabut sebab ketawa kuat sangat. hahahahahhahaha. dah la kat cafe farouq. haha. lagi,lagi, dia cam comel gila bila duduk dengan keadaan kaki dua2 rapau atas kerusi van uia yg dah burut. sangat macam adik2 kecil mau g sekolah tadika dalam keadaan hati bahagia sebab mak masak nugget bawak g skolah nak kongsi dengan kawan2. hahahhahahaha...jange maroh je, mahu mahu mahu.

kalo after nizam, mesti nadza...nadza ni aku tgk smalam asyik TIDO je... tersengguk2 plak tu.. hahaha...aku ada record video dia tapi  xsempat nak upload lagi... dia ni excited betol nak menembak sampai khusyuk tertido. hahahahahahaha.... tapi ksian dia sbb kena tarik janggut. adoiiii..... sabar joi sabar...

then, nak cerita plak ttg che lan... che lan ni duk sebelah aku masa briefing ttg senjata semalam... dia cool jep... dia mmg sntiasa cool... pahtu masa menembak tu, dia over cool.... sbb dia jadi hero..kluar jawab soalan... pergh!!!!!! hahahaa..terbaik ah che lan.. dia  xpe, dah banyak pngalaman dalam kadet2 nih... tabik tuan. hehehe...

ok sekarang ttg amirridzuan... oii senyum lah sikit...aik,, dah senyum dah..comel.. hahaha... tatau tatau dia senyap je... maskulin lah tu... macam saya. hehe.. dia ni semalam jadi org penting..kenapa? sbb semalam dia jadi hero g ambik mesin potong rambut.. haha.. malam sebelum latihan tu pun 8,9 kepala dia dah potong rambutnya... terbaik ah... kaya2..cepat belanja...

erm..pastu nak cakap ttg syafiq... ustaz kita ni.... dia ni memula kenal mmg sangat2 takut nak tegur... tapi bila dah knal.. urgh,, poyos gak tuannya rupanya... lagi2 dia pun dak klate, memang masuk gu ah org kata... hahaha... btw, time latihan bersenjata tu, memang nampak hensem gila  xtipu. xtipu nih. haha...

now ttg shahir plak...hahahahhaha. dia ni memang kesian gila semalam..+ ngan lawak... hahahahahhaa....mana x lawak..... kitorang  1 group... pahtu m16 ada 1 je dlm 1 kumpulan.. so semua pas2 la ikut giliran, mula ngan nad... shahir n ucop duk sebelah nad. maknanya,,,, dorg akan jadi yg terlast... hahahaha... then dengan khubaib yang lama duk kelebek2 mende tu, dengan yg lain2 duk main2 lagi,, memang jadi lama la.. pahtu cik nazri plak dtg ambik m16 tu, ajar serba sedikit ttg m16, makin lama la jadinya... time m16 tu ada kat tangan syafiq, cik kat depan dah suh pulangkan balik dah... hahahaha... dekat lagi nak sampai kat dorang.... hahahahhahaa.... pahtu cepat2 pas kat dorg sbb takut dorang majuk... bila shahir ambik tu, dia peluk cium x mau lepas pun m16 tu. hahahahahahhaha... org lain semua ambik pahtu guna2..dia ambik pahtu peluk cium. hahahahhahaa... ngek ah shahir. hahahahahhaa.... lawak betol ca'et ni.dah la comel. muka merah. haha

then ucop. hahaha. ucop pun nasib sama cam shahir...kesian...kesian... hahaha... tapi nak wat camne.... hahahaha. ucop ni ada minta m16 masa tgh pas2 tu... pahtu nak xnak kena la ikut turutan jugak kan.... hahahaha...sabar ye cop ye.... hahahahaha

lupa plak ttg marco... ni org hensem kita nih.... kesian doh kat dia...rambut kena rodok semalam.. aduhhh.... tapi still hensem.. haha. asyik berkepit ngan naza n nije je marco ni.. jeles plak si N&%*$ tu nanti... erk, alamak.... amin !!! hahahahhaaha

sapa lagi eik? erm... pokman !!! sulaiman nama sebenar dia... pokman ni dak irk... banyak ilmu agama ni... alhamdulillah.... tapi perangai dia ok la bagus2 blh masuk ngan perangai kitorang... dia ni cool macam ayah... ayah yg mithali gitu... semalam x nampak apa yg dia buat time latihan senjata.... rugi2. hehe

Dayat pun ada gak semalam... g helipad ngan AEN dia tu la... haha.. dayat pesal hang makin COMEL hah?? tangan bergetar2 pegang pistol. hahaha... tapi dia sibuk sikit sbb pas latihan tu ada meeting plak kat umah cik... go dayat go !!! hehehe

ha nak cakap ttg qoem plak...dia ni slim je... tapi larat wooo angkat m16... tapi dia kata shaking sbb m16 tu berat... alah, bukan hang je qoem..semua org shaking sbb m16 tu memang berat... sakit bahu aku. hahahaha. qoem ni baik orgnya... gossiper tegar di fb ni ha... tapi skrg macam dah surut dah bab2 gossiping ni. hehehe...

amir syafiq !! dia ni aku rasa dah tobat x mau kawan ngan aku lagi dah.hahahahaha... mana x nya. aku asyik kacau dia je... teruk plak tu dia kena... memang perit la dia... ala mir, aku gurau2 je ngan hang..hang comel la semalam... hehehe...

sekarang iman betat. betat ke bentat? x tau apa maksudnya... haha. dia ni kalau x bising2 mmg bukan iman. ceria je sepanjang masa..... xtau la makan vitamin apa. tapi ceria dia tu la yg buat hidup kami semua berseri2... tq iman..=)

syamsul plak, kalau tgk muka dia, mmg takut sbb nampak cam serius...biasa panggil dia syam je... dia ni banyak gak tau ttg aku,,, hahahaha... SYAM!!  KO NAMPAK EH AKU WAT APA SEMALAM? MALU MALU MALU !!!!!!!!!!! hhahhahahahaha. dia ni semalam dah macam polis betol dah.. memang ada bakat lah org kata. hehe...

alamak, sapa lagi ni..?

erm,,ASLAM !!! dia ni pendiam tapi gaya dia memang boleh buat org gelak... hahaha... dia baik sebenarnya.. TINGGI sangat.. our penanda ni... hehehe. ala, semalam x nampak dia buat apa... x jumpa dia pun.... huhuk...

ttg CACA plak, amboi2... x mau nak kata apa,, tapi moga bahagia hingga ke anak cucu lah ye.... hihihi.... *malu2*

faris a.k.a abelong plak memang dah sedia maklum, banyak pengalaman dalam bab2 kadet ni sama cam che lan, nije, naza, marco n lain2... hehehe.. semua panggil dia bang long sbb gaya dia mmg macam abang2... sangat2 baik.. hehehe

dah habis kot lelaki... kalau ada penambahan nama, bgtau  ye.. kot2 terlepas pandang....

ha...sekarang ni nak cakap tentang sister plak. hahahahahahhaa...

dawana, si kaki sakit. hahaha... dia la antara VIP semalamnya... kesian kami. hahahhaa. baru tahu dia ada bakat. BAKAT TIDO DIMANA SAHAJA. kat padang kawad pun dia siap boleh mimpi lagi. hahahaha

masyiTOH.... hahaha. panggil dia toh je. dia ni,, oooiiiiiiiiiiiiiiii...... bab bercakap best2 no 1... hahaha... lawak betoi.. dia kata m16 berat gila, memang la berat yang oi... haha.

adhilah : mahu mahu mahu je keje dia ni... ngantuk sepanjang ceramah. hahahahahhaha. tp nasib baik dia ada, duk kongsi2 tempat duduk ngan dia.. mahu333,,, hahahhahaa

pija : hikhikhik...dia ni semangat kental semalam. khusyuk je dengar ceramah.... siap tanya berbondong2 soalan lagi. haha. pahtu g duk main tumbuk2 van uia.. ada kaaaa....ksian van tu. ahhaha

diana : ni sorang lagi, xleh pisah ngan nora, sampai nak tukar tempat ngan aku sbb nak duk tepi nora. hahaha. hooo oohhhh...malam2 dtg cari burger... lapar sokmo. hahaha

nora : ni la dia kembar diana... dah la nak sama tinggi. hahahha. btw, nora, semalam aku pinjam motor ko... tq2... haha.

nadya :hahahahhaa. ni nama dia yg betol... bukan yat dah... tapi nama penoh nurulhidayati husna. yoyoyo wassap bro... pegang pistol nak tembak bajet cam koreanish lah toooo... ahhahahahha

farahin : AKU SUKA PUMPING ko doh !!! hahahahahahaha

adell : ni wanita melayu terakhir kita nih. hehehe. dia ni pendiam tapi ngek jugak sebenarnya. hahahahahhaa. adell, larat ke angkat m16 semalam tu???? hahaha

syu a.k.a nyet : hahaha. nyet ni lawak la semalam... sampai kna ada org tolong g bukak kaki utk dia. adoiii... hahahhahaa. pahtu sempat lagi dia gelak2...ish,,, syu...syu... hahahahhha. apapun, syu memang garang lah !! haha

kakmiira : hmmm..kakmira ni asyik x sihat je... risau kami tau.... makan ubat tau... jangan skip makan tau.... aishh.... kurus je k.mira ni..ops, slim lah... hehehe. tp kurus2 dia pun, semalam bukan main lagi angkat m16. hehehe

k.tie : fleksible-woman. memang sangat2 fleksible. bayangkan dia boleh tunduk sampai kpala dia sentuh lutut. ayooooooooooooo.................. nasib baik pegang m16 semalam, m16 xjadi fleksible cam dia. hahahak.

bella : semalam start first latihan utk sem2... then bella jadi macam ketua la utk koman2... sbb suara dia kuat dan jelas... bravo bella !!! ^___^

azura : hahahahhaa... comel sangat dia main pistol.... macam kanak2 riang dapat pistol dr ayah time baru balik dari tempat kerja.. heheheehe

nad : ni pun semangat jugak ni... hahahhahahha. sampai jadi org first nak explore ttg m16. hahahahhahahaa.... nad, tomyam semalam sangat pedas lah !!! adoooiiiiiiiii... haha

najha : ni sorang lagi.. malu tapi mahu ni... malu tapi mahu... hahaha. NAK KOPIKO 1 !!! haha

kakhusna : dia ni VIP gak ni.... sbb kaki dia bengkak.. cian kakhusna,,, hehehe. tapi dia bersemangat gak r dapat pegang pistol... go kakhusna go !!!! hehe

nik : aduhai... putihnya nik ni... jeles i... kawad pun x terjejas ke-putih- an dia tu... ish...jeles2... semalam lawak tgk dia angkat m16... comel sangat.... hehe

aziah : ha ni lagi sorang... muka pegang revolver memang sampai memuncong jep... hahaha.. comel sangat2 la aziah oi !!! macam nak tarik2 muncong tu tau x !!! hahaha

farah : aik...aik...OMC!!! nak keter sapa tu.....????????? hahahhahahaha

syida : ratu of the day dengan spek mata silaunya... lawa. hahaha. syidah ni suka gelak... n suka lompat2 jugak... macam kanak2 ribena. hahaha. jangan lompat2 time pegang revolver dah la syida ye.. hehehe

ummu : hahahahhahahaa... syik kena panggil nama ngan cik je... lawak betol.. pastu teringat yg ummu duk pang pang pang pang pang tembak je...pastu cik cakap2 kuat. hahahaha. sangat lawak ok !!! hahaha

fiza : ni budak ni nih ganas nih... hahaha. sapa2 jangan dekat ngan dia tao kalo dia pegang pistol. hahahahhahaha... gurau2... ala, x nampak ah gaya dia pegang pistol semalam...

aina : kain dia dah la tertinggal dalam keter nije. hahahaha... aina, tq tlg papah kakna... =P... pastu kami sma2 boring.. pastu sama2 ngidam kfc. hahahahahha

aku : aku la... suka hati aku la. hahahaha. ok.

ok tu je yg aku nak citer... sapa yg tak tertulis, bgtahu aku..komen kat sini k... bior aku bg dorg karangan panjang lagi. hahahhahaha.

-wassalam- Thanks for reading this entry ^_^
Terima Kasih. Thanks. Syukran. Gracias. any comment? :)

6 orang komen:

che lan said...

amboihhhhhhhh....
sdapnye mlut dok kta kat ceq noh....
na kna ney...
esy!!!

lagenda budak hitam said...

puji nih...puji... hehehe

che lan said...

like it!!!
ahaks

adi fatah ~ said...

bkn pendiam lah.xdok modal nk kecek..i x pandai nk baso ngn org..warrgghh.

lagenda budak hitam said...

adell : hahaha..xpo2... gege kok fesbuk jah...

che lan said...

gue ngak bisa ngerti sih apa yg kamuu ngomongin....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...