Welcome

BEWARE! English rosak digunakan disini.

clicky..clicky..

~Eternity Love~

Daisypath Anniversary tickers

puteri satu

Lilypie First Birthday tickers

puteri dua

Lilypie First Birthday tickers

DuniaDino

Daisypath Happy Birthday tickers

3.12.12

pregnant vs isteri merajuk?


Assalamualaikum. Salam Sejahtera. Hi. -smile- :)

dah lama x tulis entry.
blog pun dah lama terbiar.

klise bila kata "dah bersawang dah blog ni"

semua klise. (buatmukaxpuashati)


----------------------------------------------------------------------------

Alhamdulillah saya dan suami bakal bergelar parents setelah 5 bulan bernikah.

Alhamdulillah..... :)

now, kandungan dah 9 bulan.... oo Allah... alahan punya la teruk.

nak makan x leh, nak minum x leh.

nak g kelas pun x leh.

ujian sungguh2..... seharian terlantar atas katil je. susahnya....

tu lah orang kata, selagi kita tak jadi ibu, kita takkan faham pengorbanan seorang ibu....

jadilah anak yg soleh solehah anak2 ku....

and i am so lucky. sbb dapat suami yang sangat memahami. saya sakit je, terus bawak g klinik. (nak mintak MC padahal) haha

sepanjang pregnant, dah 2 kali kena admitted kat klinik, kena masuk air. 4,5 jam stay kat klinik. terima kasih sangat2 kat suami sbb sudi teman even dia ada kerja.... huhu. terharu..............

sekarang, sangat2 berdoa supaya Allah hilangkan segala alahan ni.... i'm very not strong enough. tersungkur sangat time diuji.. Allahu Allah....

and someone told me, "sabarlah dengan ujian Allah.. Dia nak bg kita kegembiraan, so sabar lah kejap dgn ujianNya tu.."

In Shaa Allah boleh sabar... tapi kelas dah banyak terkorban... quiz pun ada yg tak pergi... oh, harap2 final exam pasni, dah x de sakit2.... amiiinnnnnnnnnn....................

--------------------------------------------

so sekarang nak hapdet pasal ISTERI MERAJUK.. senang ke suami nak pujuk?

well, banyak sebab2 kenapa isteri nak merajuk.

rasa terbiar.rasa terabai.rasa tak dipeduli.dan mengada-ngada.

ada jugak isteri yang merajuk sebab SAJA NAK TARIK PERHATIAN SUAMI. adeh.



ada yg merajuk biasa-biasa.
ada yang merajuk bisa-bisa.

kesian suami.


cara memujuk, tidak laaaaa hamba ni tahu.... suami2 kena laa creativekan diri dalam memujuk.... pandai2 la,, kan isteri kome...bukan isteri hamba.....:P

tapi yang paling penting, JANGAN DIAM....... bercakaplah walau sepatah ayat. GITUUU. haha


 diam tu ibarat MALAS NAK LAYAN KAU.....


x tahu nak tulis apa dah.

masing2 pandai2 laa jaga hati dan perasaan pasangan masing2.....

semoga hubungan kekal ke syurga....

amiiinnnnnn


*post ini ditulis kerana boring*
Terima Kasih. Thanks. Syukran. Gracias. any comment? :)

2 orang komen:

visitme@FaTiN cOrNeR said...

sweet aiman..cewahh..hehe..

xpe kak na.dugaan sebelum baby lahir.nnt dh dpat baby mst happy and tak kesah alahan semua tu..

dino said...

yer lah... nnti fatin pun akn lalui yg sama... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...